Secretele care descurajează orice hoț să îți spargă locuința

Дата:  23.10.17 | Раздел: Articole în română

Secretele care descurajează orice hoț să îți spargă locuința

Bunicii noștri își păstrau banii la saltea și bunurile de valoare ascunse prin dulapuri. Însă acum, să îți ții lucrurile de preț în casă necesită mult mai multă atenție, indiferent de cât de liniștit este orașul sau cartierul în care locuiești.

Spargerile de locuințe sunt cele mai comune infracțiuni, iar cea mai bună metodă de a evita să devii o țintă a hoților este să îi descurajezi încă de la bun început. Tot mai mulți proprietari de case își instalează astfel de sisteme de supraveghere, care filmează tot ce se întâmplă în jur și pot oferi piste importante polițiștilor în caz că apare vreo problemă. Camerele de filmare sunt la vedere, astfel că hoții  se vor gândi de două ori înainte să vă calce pragul, iar familia ta se va simți mai în siguranță. Există și alte măsuri pe care le poți lua pentru a-ți proteja locuința:

Nu anunța foarte multe persoane când pleci mai mult timp din localitate

Poliția din SUA a emis în această vară o alertă prin care le cerea cetățenilor să nu mai posteze pe rețelele de socializare detalii despre unde sunt plecați în vacanță, pentru că asta este ca o invitație pentru hoții care știu astfel exact când nu ești acasă. Este suficient să rogi o persoană de încredere, un vecin sau un amic, să arunce din când în când o privire pentru a se asigura că totul este în regulă. Așa vei afla imediat dacă apare vreo problemă și  nici nu vei da de veste tuturor că nu e nimeni acasă pentru o perioadă mai lungă de timp.

Învață-i pe copii când și cum să sune la poliție

Copiii ar trebui să învețe de la o vârsta cât mai fragedă cum funcționează numerele de urgență, cum să le apeleze și când să facă asta. Explică-le că pot suna numai în cazul unei urgențe reale și, dacă ai un cunoscut care lucrează în poliție, îl poți ruga să îi facă celui mic un scurt instructaj despre cum funcționează echipajele atunci când sunt apelate.

Fă astfel încât să pară că e cineva acasă

Când pleci pentru mai multe zile din localitate, poți apela la un sistem de iluminare care pâlpâie astfel încât să pară că este cineva acasă care se uită la televizor. La fel de mult ajută și să instalezi un sistem de iluminare pe bază de senzori în afara locuinței.

Nu ține obiecte de valoare la vedere

Fă-ți un obicei din a păstra în bancă sumele mari de bani, bijuteriile scumpe sau obiectele de artă pe care nu vrei să le expui în casă. Poți investi și într-un seif, dar ai grijă să alegi unul greu de spart și pe care să nu îl ții într-un loc ușor accesibil. Încearcă să faci un experiement cu un membru al familiei și să simulați o spargere: persoana cealaltă va trebui să strângă tot ce i se pare de preț din casă în cinci minute. Evaluați-le apoi pe toate și regândiți, dacă este cazul, locul în care le amplasați.

De asemenea, dacă aveți o mașină scumpă, cel mai bine este să o țineți în garaj, iar draperiile este recomandat să fie trase astfel încât nimeni să nu poată trage cu privirea la ce se află înăuntru. Dacă nu dai impresia că ar putea fi ceva de valoare prin casă, hoții vor fi mai puțin interesați să încerce să intre în locuință.

Marcajele din exterior pot ajuta enorm

Semnele care avertizau „Atenție, câine rău!“ au fost înlocuite cu cele care atenționează asupra camerelor de supraveghere și a sistemului de securitate existent. Un studiu al Universității Charlotte arată că 60% dintre cei care au răspuns la un sondaj au declarat că ar lua în calcul prezența unei camere de supraveghere înainte să dea o spargere, iar la o altă întrebare, 50% au spus că nu ar continua o spargere dacă ar observa existența unui sistem de supraveghere.

Tu ce metode ai pus în aplicare pentru a-ți proteja locuința și bunurile de valoare mai bine?

Sursă foto: Shutterstock, Copyright: sdecoret

Soursă: casa-gradina
Cтатья опубликована на сайте "Безопасность для всех":
http://www.sec4all.net

Адрес статьи:
http://www.sec4all.net/modules/myarticles/article.php?storyid=1729